Sfântul Scaun a salutat cu încântare gestul lui Joe Biden de a renunța la candidatura pentru un nou mandat la președinție.
Directorul adjunct pentru presă al Vaticanului, Alessandro Gisotti a declarat că decizia de retragere a președintelui american din cursa electorală amintește de cea a lui Benedict al XVI-lea de a „renunța la ministerul lui Petru”.
În publicația Vaticanului, L’Osservatore Romano, Gisotti afirmă:
„Ori de câte ori o personalitate publică proeminentă alege să facă un pas înapoi, să plece, ea își atrage imediat simpatia și stima publicului. Am trăit acest lucru în mod pregnant pe 11 februarie 2013, cu renunțarea lui Benedict al XVI-lea la ministerul lui Petru.”
Și oficialul de la Vatican adaugă:
„O percepem – deși într-o sferă diferită – la fel de evident (…) după ce președintele american Joe Biden a anunțat că va renunța la candidatura sa pentru un al doilea mandat la Casa Albă, lăsând partidului său sarcina de a alege un nou candidat care să îl înfrunte pe Donald Trump (Biden a indicat-o totuși deja pe vicepreședinta Kamala Harris ca fiind preferata sa pentru a-i succeda în Biroul Oval).”
Stranie și cinică observația oficialului de la Vatican!
Se știe acum că Joe Biden nu a renunțat de bună voie, ci a fost FORȚAT să se retragă.
După o campanie intensă de câteva săptămâni a mașinăriei de propagandă, aceeași care i-a negat ani de zile senilitatea și demența, dar care s-a prefăcut că o descoperă abia la dezbaterea cu Trump, asupra lui Biden s-au exercitat presiuni uriașe pentru a renunța la candidatură.
„Argumentul” suprem l-a reprezentat amenințarea cu Amendamentul 25 – destituirea președintelui pentru incapacitate de a-și exercita funcția.
Așa „a renunțat” Biden la candidatură: strâns cu ușa și șantajat, iar nu prin vreun gest de altruism sau de patriotism.
În ce privește bizara retragere a Papei Benedict al XVI-lea, ea nu a fost nici până azi pe deplin elucidată. Cu atât mai mult cu cât „ministerul lui Petru” este unul pe viață.
Iar Papa Francisc, astăzi, este într-o condiție fizică mult mai proastă decât era Benedict în 2013. Și destul de asemănătoare cu a lui Biden.
S-a vorbit mult despre faptul că germanul, un adept al liniei tradiționaliste, a fost obligat să renunțe, pentru a-i face loc unui Papă progresist, care să conducă Biserica Catolică ca pe un ONG, conform agendei globaliste.
De aceea, compararea celor două „demisii” reprezintă nu doar un gest de cinism, ci și o uriașă mârșăvie a Vaticanului. Tipic iezuită.
*Articol semnat de Adrian Pătrușcă.
Credit foto / Sursa: ActiveNews