"'Nimic nu-i place atât de mult lui Dumnezeu', spune Sfântul Ioan Gură de Aur, 'ca o viaţă care aduce folos tuturor'. Tocmai de aceea ne-a dat şi darul cuvântului, şi mâini, şi tărie trupească, şi minte, şi pricepere: ca să întrebuinţăm toate acestea spre mântuirea noastră şi folosul aproapelui." Sfântul Ierarh Luca al Crimeei
Asociația Social Creștină „Sfântul Ioan Iacob de la Crăiniceni” caută o locație unde să își poată desfășura activitatea. Asociația își dorește să amenajeze un sediu propriu, pentru a ridica treptat un așezământ multifuncțional.
Binefacerile asociației sunt cunoscute în județul Botoșani, cu precădere în comuna Coțușca, ajutând-ui pe toți cei aflați într-o situație precară. Voluntarii pregătesc zilnic hrană pentru vârstnici și persoane defavorizate din împrejurimile comunei Coțușca. Mai exact, în jur de 100 de meniuri zilnic pe care Asociația le distribuie, pe cheltuială proprie, la domiciliul fiecărei persoane.
Printre activitățile desfășurate de Asociația Social-Creștină „Sfântul Ioan Iacob de la Crăiniceni” se numără, printre altele și ajutorarea constantă a familiilor defavorizate, dar si a bătrânilor care nu își pot procura hrana singuri. Este si cazul unui bătrân localitatea Crasnaleuca, care a rămas singur și care suferă de diferite afecțiuni și pentru a se deplasa se folosește de un scaun cu rotile.
Activitățile acestei Asociații cuprind și tabere pentru cei mici, astfel mai mulți copii din zona rurală au parte de activități creative si educative: arte, sport, lectura și prim ajutor.
Campania Asociației Social-Creștine „Sfântul Ioan Iacob de la Crăiniceni” a luat naștere la data de 14 Octombrie 2022. Din campania „Hrană, Educație, Cultură”, fac parte trei proiecte:
1. Hrană caldă – prin acest proiect se asigură o masă caldă, distribuită la domiciliu, pentru 100 de persoane zilnic, în 12 sate din nordul județului Botoșani. Hrana este oferită persoanelor fără venit, familiilor numeroase care au o situație dificilă, cât și persoanelor cu handicap.
2. Educație – acest proiect are în vedere acordarea unor burse și asigurarea unor rechizite pentru copiii orfani, copiilor proveniți din familii monoparentale, cât și copiilor din familii cu dificultăți financiare.
3. Cultură – prin cadrul acestui proiect voluntarii Asociației, membrii Caravanei „Înflorește unde ai fost sădit!” merg în mijlocul comunităților rurale, în special în medii defavorizate și desfășoară diverse activități culturale și educative, printre care: șezători, ateliere de lucru, cursuri de prim ajutor ș.a.
Cei care doresc să sprijine proiectele și demersul Asociației „Sfântul Ioan Iacob de la Crăiniceni” și pentru a-i ajuta să își achiziționeze un sediu pentru a putea în continuare să ajute semenii aflați în dificultate pot lua legătura cu reprezentantul Asociației prin pagina de Facebook Asc Sf Ioan Iacob sau pot face o donație în conturile de mai jos: