Ei poate nu merg în poligoane și nu trag cu arma, dar luptă zi de zi pentru colegii lor: într-o atmosferă caldă şi familială, militarii Bazei 90 Transport Aerian sunt aşteptați zi de zi la masă de echipa coordonată de m.m. Bogdan Marinescu, bucătar chef👨🍳 la popota unității militare, pentru a le delecta papilele gustative cu preparate după rețete personale, tradiționale şi internaționale🥗, adaptate standardelor militare!
M.m. Bogdan Marinescu a dobândit respectul şi responsabilitatea pentru profesia şi haina militară👮 în anii de liceu militar de aviație de la Craiova, perioadă în care a prins „gust” pentru aviație şi zbor✈️!
El spune că „zborul unei păsări e un exercițiu ce caută necuprinsul”, iar apetitul pentru arta culinară🥗 l-a descoperit la Şcoala de Aplicație pentru Logistică „General Constantin Zaharia” de la Chitila, în specialitatea maistru militar pentru produse culinare şi la cursurile de gastronomie, cu ajutorul cărora a dobândit pricepere şi experiență.
S-a perfecționat cu ajutorul mentorilor săi – maeştri bucătari – de la care „a furat” meserie şi a învățat să realizeze rețete pentru bucate gustoase şi sănătoase „ca la mama acasă”👌.
Savoarea bucatelor este asigurată de echipa de bucătari – ospătari, specializați în artă culinară, ce pregătesc preparatele şi servesc🍴 masa cu multă pricepere şi amabilitate, relatează cei de la Ministerul Apărării Naționale pe pagina oficială de facebook.
Bucătar chef Marinescu ne spune că „Secretul preparatelor gustoase constă în ingredientul principal pe care îl foloseşte cu mult succes: Pasiune asezonată cu dragoste pentru profesie şi multă seriozitate”, motiv pentru care dă gust şi viață preparatelor🥗şi ne urează „Poftă Bună”!
„Logistica nu a câştigat nicio bătălie, dar niciun război nu s-a câştigat fără logistică.”
Credit foto: Ministerul Apărării Naționale, România