Echipa MYBIT divizia Senior, cu proiectul TeenTalk, a câștigat titlul Europe Regional Winner în penultima etapă din cadrul evenimentului internațional Technovation Girls 2024, potrivit Adfaber. Proiectul lor a fost unui care a pornit de la realitatea mamelor minore și de la nevoia de educație sexuală, așa că au creat o aplicație care să le ofere informații tinerilor, aplicație care are și o componentă de AI.
“România se află pe primul loc în Europa la cazurile de mame minore. Este o problemă care ridică multe întrebări. De ce educația sexuală este mereu neglijată? De ce tinerii se simt jenați să vorbească despre asta? Poate că nu suntem în măsură să vă oferim toate răspunsurile, dar avem soluția. TeenTalk este o aplicație care oferă informații utile despre bolile sexuale, sfaturi și sprijin moral. Prin lecții, animații inspiraționale și un asistent AI care răspunde la orice întrebare, plantăm sămânța pentru o mai bună educație sexuală și ajutor pentru mamele minore”, scrie despre proiect pe site-ul competiției internaționale.
Acronimul MYBIT vine de la inițialele fetelor, după cum au povestit chiar ele într-un podcast pentru site-ul proiectului: Medeea, Yarina, Briana, Ioana și Teodora.
„Aplicația noastră are ca temo educația sexuală dar și amenii minori întrucât vrem să ajutăm adolescenții în a înțelege această temă vastă prin lecții, videoclipuri și mai mult ajutor pentru mame“, a declarat Ioana.
„Eu personal am învățat că oricâte tare mi-aș dori să fac unele lucruri singură și cred că o să reușesc, fără echipa mea nu pot să duc la un sfârșit foarte bun și în cel mai bun mod să ajungă aplicația noastră și am învățat și să codez” a spus Medeea.
„Am învățat să nu-mi fie frică de necunoscut deoarece Technnovation Girls chiar a fost o noutate și o experiență nouă”, a menționat la rândul său Yarina.
„Eu am realizat că nu trebuie să renunț atunci când dau de obstacole”, a precizat Briana.
„Eu am învățat cum să creez animații și datorită lor mi-am dat seama cum să-mi organizez mai bine timpul”, a transmis și Ioana.
„Am realizat cât de important este să abordăm un subiect sensibil întrucât acesta poate să aibă un impact imens asupra societății”, a spus și Teodora.
Cât despre experiența din competiție, Medeea spun că „Tot a fost un ansamblu absolut minunat, dar pe mine m-a marcat drumul până acolo și drumul înapoi pentru că până acolo toată lumea avea emoții pe tren și toată lumea simțea „vai o să mergem la un concurs atât de mare și o să fie atât de minunat și o să trecem mai departe” și eram atât de încrezătoare de la început și doamna noastră dirigintă ne ne susținea și încerca să ne ajute și repetam pe tren și totul a fost absolut minunat”.
Planuri pe viitor pentru aplicația TeenTalk
„Noi chiar avem visuri mari și chiar ne dorim ca aplicația noastră să ajungă în școli, să fie implementată astfel încât profesorii să poată veni cu aplicația, să le prezinte copiilor și educația sexuală să se ridice la cote foarte înalte în România. Mai dorim pentru mamele minore să facem o parte în care să poată comunica direct cu medicii, astfel că orice problemă ar avea, să poată comunica și la întrebările adolescenților să poată fi găsit un răspuns, pentru că nu există locuri în care răspunsurile să poată fi date prompt cum ar fi în aplicația noastră. Dorim să punem și în foarte multe limbi: germană, engleză, română, în franceză, spaniolă, pentru că vrem ca aplicația noastră să ajungă pe tot drogul, pentru că problema noastră nu este doar în România, este peste tot”, a mai spus Medeea.
Ioana spune că vor începe din școala lor promovarea și dezvoltarea aplicației: „Avem în plan să continuăm cu crearea videoclipurilor, nu doar cu poveștile pe care le-am făcut deja, ci și cu lecții despre afecțiunile pe care le avem în aplicație, ca să fie și mai ușor de înțeles pentru toată lumea. Avem de asemenea în plan să ne ocupăm și mai mult de social media, astfel încât să ne găsească tinerii și pe Instagram și pe TikTok și vrem să mergem atât în școala noastră la orele de biologie, cât poate și în alte școli de la noi din orașe și poate și în alte orașe să prezentăm aplicația și ideea noastră, în speranța că vom inspira mai mult lume să înțeleagă”.
Credit foto / sursa: Edupedu