După ce am ieșit, cel puțin temporar, din perioada covid, observăm că „specialiștii” găsesc noi și noi motive de îngrijorare – stări de alertă, epidemii. Sunt semne că se mai pregătește ceva…
Colegiul Medicilor din România propune schimbarea codului deontologic , introducând noțiunea de „medicina de catastrofă” precum și reglementări în acest sens pentru „situații de urgență de sănătate publică ce includ, fără a se limita, pe cele survenite ca urmare a unor epidemii, pandemii, catastrofe, dezastre naturale, accidente cu victime multiple sau război.”
Acești noi termeni cu valențe apocaliptice sunt introduși în condițiile în care nici noțiuni mai vechi ca „epidemia” nu sunt clar definite. Într-un răspuns al Ministerului Sănătății, acesta definește epidemia astfel: ” Epidemia ca și definiție reprezintă extinderea unui focar de boală infecțioasă transmisibilă la nivel regional, național sau la nivelul mai multor state de pe același continent”.
Cu o astfel de definiție care nu include criterii de gravitate (forme de boală severă, decese exprimate la suta de miii de locuitori) se poate declara epidemie oricând are interes autoritatea.
Deoarece am observat că după „misiunea îndeplinită” în ce privește vaccinarea covid, se insistă cu vaccinarea antigripală, am decis să analizez datele oficiale privind gripa și vaccinarea antigripală postate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Mi-aș fi dorit ca astfel de analize/ prelucrări să fi fost realizate de către epidemiologi sau statisticieni români, mai ales că acesta este domeniul lor de activitate.
Am analizat situația gripei din perioada 2014-2024 cumulând datele din raportările INSP-ului https://insp.gov.ro/centrul-national-de-supraveghere-si-control-al-bolilor-transmisibile-cnscbt/analiza-date-supraveghere/# într-un tabel.
Concluziile mele în urma prelucrării acestor date sunt surprinzătoare șiimpun o reevaluare de urgență a indicației/ utilității / nocivității vaccinării antigripale. Mi-aș dori ca o echipă profesionistă de infecționiști, epidemiologi să preia și să analizeze cu seriozitate aceste date, mai ales că vaccinarea antigripală este din ce în ce mai amplă, cheltuielile sunt importante, iar riscurile asociate cu vaccinarea nu sunt atent evaluate. Din păcate, nu cred că acest lucru se va întâmpla prea curând deoarece „specialiștii” în sănătate publică sunt mereu aceiași și i-am văzut cum au acționat în perioada covid. Am însă speranța ca oamenii care citesc critic aceste date să descopere cum am fost manipulați de ani de zile, nu doar în ultimii 3 ani.
Aștept cu interes comentariile pro și contra față de concluziile mele:
- Într-adevăr, așa cum au constatat și alții, în perioada covid ” gripa a dispărut”,mai ales în sezonul 2020-2021 https://insp.gov.ro/download/analiza-sezon-gripal-2020-2021-pdf și s-a menținut la nivele sub media anilor anteriori și în sezonul 2021-2022. Foarte probabil, infecțiile respiratorii similare gripei au fost preluate în statistica covidului.
- În ciuda creșterii de la an a numărului de persoane ce aleg să se vaccineze antigripal, numărul de cazuri clinice compatibile cu gripa (ILI) raportate, în loc să scadă, a crescut. De asemenea, numărul de cazuri deinfecții respiratoriii acute severe (SARI), în loc să scadă odată cu creșterea numărului de dozelor de vaccin antigripal administrate populației, a crescut ușor de la an la an, excepție făcând perioada covid, când multe cazuri de infecții respiratorii severe au fost foarte probabil contorizate drept covid, grație faimoasei metodologii de supraveghere https://insp.gov.ro/centrul-national-de-supraveghere-si-control-al-bolilor-transmisibile-cnscbt/metodologii/#.
- Numărul de decese cauzate de gripă, în loc să scadă de la an la an prin creșterea anuală a numărului de vaccinuri administrate populației, a crescut ușor.
- În fiecare an, numărul de cazuri clinice compatibile cu gripa (ILI) și de decese cauzate de gripă a crescut după câteva săptămâni de la începerea administrării de vaccinurilor antigripale.
- Din aceste date rezultă căvaccinurile antigripale nu numai că nu previn gripa, ba chiar o favorizează. Până acum nu a mai observat niciun epidemiolog asta?
- Rata de vaccinare a personalului medical a scăzut de la o rata 30-45% între anii 2014-2021 la 21% în sezonul 2021-2022 și la … 8% în sezonul 2022-2023. Și-au pierdut oare medicii încrederea în vaccinuri? Probabil că „specialiștii ” au prevăzut acest lucru și de aceea în strategia de vaccinare https://www.anm.ro/_/STRATEGII/HG%201006-2023.pdf se propune instruirea unor oameni din alte domenii pentru a promova vaccinarea (farmaciști, cadre didactice, preoți , etc.).
- Până în anul 2020 se considera că vaccinarea antigripală este eficientă dacă sunt vaccinate 75% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. După 2020 obiectivul a fost brusc redefinit, devenind vaccinarea a 95% din toată populația https://www.anm.ro/_/STRATEGII/HG%201006-2023.pdf. Ce calcule statistice au stat la baza determinării și modificării acestor procente?
- Virusurile gripale identificate anual au fost cam aceleași, variind într-o anumită măsura procentele pentru un anumit tip/subtip (subtipurile AH1, AH3, A nesubtipat, tip B, coinfecții), fără a exista o dominanță clară a unuia sau a altuia. În acest caz putem vorbi mai degrabă de o endemie. Daca ar fi epidemie ar trebui să existe predominanta clară a unui tip sau subtip.
- Se pare totuși că toate aceste concluzii ale mele sunt cunoscute de către „specialiști”, din moment ce chiar Anthony Fauci a recunoscut într-un articol publicat în ianuarie 2023 că vaccinurile pentru virusurile respiratorii printre care și cel antrigripal, nu sunt eficiente.
- După prezentarea acestor date despre ineficacitatea vaccinării antigripale, rămâne încă nelămurită întrebarea: care este scopul real al vaccinării în masă? Este vorba doar despre bani, despre profitul industriei farma, sau se urmărește si altceva? Având în vedere observațiile mele și ale altora la microscopul optic ale acestor produse și lipsa de disponibilitate a autorităților de a face investigații mai amănunțite în ce privește conținutul acestora, sunt convinsă că sunt și alte interese, legate mai ales de obiectivele celei de-a patra Revoluții industriale a lui Klaus Schwab și a Forumului Economic Mondial https://www.youtube.com/watch?v=SCGV1tNBoeU&t=60s .
Cu cât căutăm mai mult, cu atât găsim lucruri din ce în ce mai neplăcute. Totuși, dacă vrem o lume mai bună, trebuie să cunoaștem anomaliile lumii în care trăim, să le expunem și să le corectăm, fiecare dintre noi, măcar de dragul copiilor noștri și al adevărului.
Pentru a prezenta aceste concluzii, dar și altele, voi fi în fața DSP (Direcția de Sănătate Publică) Argeș în data de 9 februarie între orele 11-13 la un protest ce se va desfășura simultan și în fața DSP -urilor din București, Brașov, Mehedinți. Mai sunt alte 38 de județe în care pot fi notificate primăriile pentru astfel de acțiuni. Nu este normal să le amintim DSP-urilor din țară în slujba cui se află?
Credit foto / Sursa: ActiveNews