Banii nu pot cumpăra fericirea și cu siguranță nu pot rezolva dependența de alcool sau droguri.
În ciuda vieții privilegiate trăite de copiii bogați, aceștia se confruntă cu multe obstacole și dificultăți. Deși sunt adesea pregătiți pentru succes, nu sunt pregătiți pentru a face față unei varietăți de provocări legate de sănătatea mintală și dependența. Credeți sau nu, copiii bogați sunt expuși unui risc mai mare de dependență de droguri și alcool decât colegii lor mai puțin înstăriți.
De ce copiii prosperi sunt mai predispuși la dezvoltarea unei dependențe?
Așteptări mari
Copiii bogati cresc adesea în familii cu succes extrem și cu rezultate înalte. Nu numai copiii sunt martori ai succesului de la părinți, bunici și alți membri ai familiei, ci și de la semenii din jurul lor. Ca atare, copiii din familii bogate simt adesea o cantitate imensă de presiune pentru a suprarealiza. Chiar și în cazurile în care nu au fost puse așteptări asupra lor, ei simt adesea că, dacă nu obțin succesul academic sau în eforturile extracurriculare, vor fi un eșec și poate chiar vor pierde dragostea părinților lor. Astfel de presiuni pot provoca anxietate, tristețe, stimă de sine scăzută și alte astfel de probleme foarte corelate cu abuzul de substanțe.
Accesul la fonduri
Copiii crescuți în familii bogate au acces la multi bani, uneori la nesfârșit. Ei cresc ducând vieți privilegiate, obținând întotdeauna ceea ce își doresc. Banii s-ar putea să nu cumpere fericirea, dar cu siguranță pot cumpăra un timp bun. Copiii bogați pot cumpăra droguri scumpe, cantități mari de alcool și pot organiza petreceri cu prietenii lor. Spre deosebire de copiii cu venituri mai mici care nu au bani, copiii bogați îi pot cheltui la discreția lor fără griji. Mai mulți bani, mai multe probleme (și mai mult alcool și droguri).
Nu merită !
Copiii înstăriți pot avea această idee că nu merită să dezvolte probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea sau depresia, deoarece au la dispoziție tot. Din păcate, știm că problemele legate de sănătatea mintală și dependența sunt probleme pe care banii nu le pot rezolva, dar este posibil ca copiii să nu le vadă așa. Acest tip de perspectivă le poate exacerba sentimentul de stima de sine scăzută, stima de sine scăzută, imaginea de sine slabă și problemele generale de sănătate mintală și abuzul de substanțe.
Părinți absenți!
Copiii bogați pot crește cu părinți care au locuri de muncă de conducere la nivel înalt și duc o viață ocupată și călătoresc adesea pentru afaceri și plăcere. Ca atare, copiii din familiile bogate pot fi crescuți de bone și au mai puține interacțiuni cu părinții lor. Absența părinților provoacă de obicei niveluri mai ridicate de anxietate, depresie și alte efecte asupra sănătății mintale asupra copiilor. În plus, lipsa supravegherii părinților creează un mediu în care copiii pot fi mai predispuși și mai capabili să se implice în consumul și abuzul de substanțe.
Consumul de substanțe este foarte apreciat de copiii cu bani multi, în timp ce poate să nu pară atractiv în rândul copiilor care provin din familii cu venituri mai mici. Furnizarea de droguri și alcool la petreceri creează acceptare socială, la fel ca și posibilitatea de a consuma cantități mari de droguri și alcool sau de a fi cunoscut ca cineva care are în mod obișnuit substanțe în posesia lor. Grupurile de colegi dintre copiii bogați susțin în mod activ consumul de substanțe și creează popularitate în cercul lor.
Lipsa de prietenie
Zilele sunt intens programate cu activități extracurriculare, lăsând puțin loc pentru timpul liber și angajamentul social. Aceste activități extracurriculare provoacă adesea mai multă presiune asupra copiilor pentru performanță (pentru a câștiga) și, de asemenea, invită la critici (de la antrenori sau colegi de echipă, de exemplu). Copiii bogați sunt adesea și competitivi, simțind mereu nevoia să câștige sau să obțină o poziție în școala lor, invitând ulterior competiția între colegii lor și făcând mai dificilă construirea de prietenii. Câștigurile cuiva sunt pierderile altuia. Lipsa de intimitate socială și de prietenie și izolarea emoțională ulterioară este strâns corelată cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia și abuzul de substanțe.
De ce abuzul de substanțe poate fi exacerbat în rândul copiilor bogați?
Banii pot împiedica copiii să se confrunte cu consecințe și să atingă fundul. În timp ce majoritatea copiilor se pot confrunta cu consecințe imediate pentru consumul lor de substanțe, copiii bogați pot fi capabili să-și cumpere calea de ieșire. Copiii bogați sunt mult mai puțin probabil să se confrunte cu consecințe juridice grave decât ar putea face un copil să-și schimbe comportamentul.
Mai ușor de acoperit
Copiii bogati pot fi capabili să-și ascundă mai ușor dependența. Atunci când copiii bogați pot părea „ca stare superioară”, ei pot fi capabili să-și ascundă mai ușor consumul de substanțe. În plus, dacă se descurcă bine din punct de vedere în activități extracurriculare, părinții lor ar putea să nu vadă consumul de substanțe ca pe o problemă sau pot simți că doar „trec printr-o fază” și vor „depăși”.
Cu ce bariere se confruntă copiii bogați în calea tratamentului?
Preocupări de confidențialitate
Copiii bogați și familiile lor pot fi cunoscuți în comunitățile lor sau mai larg în întreaga lume. Părinții familiilor importante se pot teme de preocupările legate de confidențialitate atunci când își trimit copilul la o dezintoxicare pentru droguri sau alcool. Pur și simplu expunerea numelui de familie al copilului îl poate plasa pe cel al părintelui într-o poziție compromițătoare. Din cauza unor astfel de temeri, părinții pot fi rezistenți în a-i oferii copilului ajutorul de care are nevoie.
Percepţie
Copiii bogati se pot teme de modul în care sunt percepuți. Oamenii consideră în mod obișnuit copiii bogați ca fiind răsfățați și, prin urmare, copiii bogați pot avea ideea că oamenii nu vor fi capabili să empatizeze cu ei sau să fie plini de compasiune față de ei. Ei pot avea idei preconcepute false că nimeni nu îi va înțelege și că nu există ajutor disponibil pentru ei.
Lipsă de încredere
Copiii bogați pot crește într-o familie a secretului și pot avea dificultăți în a fi deschiși și vulnerabili într-un cadru terapeutic. Persoanele bogate se pot lupta pentru a construi relații sănătoase, stabile, care se bazează pe încredere. Este posibil să nu aibă încredere în cei din afară și să fie suspicioși cu privire la motivele oamenilor. Uneori poate fi o provocare să construiești o relație terapeutică sănătoasă cu indivizi care au aceste tipuri de credințe insuflate în ei.
Ce să fac dacă copilul meu are o dependență ?
Este important ca persoanele care îngrijesc copiii bogati să fie conștienți de faptul că dependența și problemele de sănătate mintală nu discriminează și că aceștia pot fi la fel sau chiar mai predispuși să sufere de astfel de probleme. Mai mult, nu ajungeți la concluzia că aceasta este doar o fază, deoarece dependența este de natură progresivă și majoritatea persoanelor care dezvoltă dependențe severe încep să consume droguri și alcool de la o vârstă fragedă.
Dacă vă este teamă de preocupările legate de confidențialitate, sa știți că există specialiști în dependență și clinici de dependență extrem de private care se adresează acestei populații. Nu permiteți preocupărilor legate de încredere sau de confidențialitate să vă descurajeze să primiți ajutor, fie că este pentru dvs., copilul dumneavoastră sau un alt membru al familiei.
Pentru îndrumări cu privire la diferitele tipuri de ajutor pentru dependență disponibile pentru dvs. sau persoana iubită, vă rugăm să ne contactati.
Credit foto: Antidrog AMA / Jurnal Antidrog
Sursă: