duminică, decembrie 10, 2023

Libertatea omului este partea divină din el

  • Publicitate
  • Contact
Mesagerul de Nord
  • Știri
    • Știri din Botoșani
    • Știri naționale
  • Educație
  • Sănătate
  • Cultură
  • Religie
  • Social
  • Diverse
  • Opinii
  • Editorial
  • Anunțuri
  • Publicitate
DONAȚII
Niciun rezultat
Vedeți toate rezultatele
Mesagerul de Nord

Donații

Niciun rezultat
Vedeți toate rezultatele
Acasa Social

Banii nu pot cumpăra fericirea

04/07/2023
in Social, Educație
Timp de citire:6 minute
A A
0
Banii nu pot cumpăra fericirea
0
SHAREURI
8
VIZUALIZĂRI
Share pe FacebookShare pe Twitter

Banii nu pot cumpăra fericirea și cu siguranță nu pot rezolva dependența de alcool sau droguri. 

În ciuda vieții privilegiate trăite de copiii bogați, aceștia se confruntă cu multe obstacole și dificultăți. Deși sunt adesea pregătiți pentru succes, nu sunt pregătiți pentru a face față unei varietăți de provocări legate de sănătatea mintală și dependența. Credeți sau nu, copiii bogați sunt expuși unui risc mai mare de dependență de droguri și alcool decât colegii lor mai puțin înstăriți.

 

De ce copiii prosperi sunt mai predispuși la dezvoltarea unei dependențe?

Așteptări mari

Copiii bogati cresc adesea în familii cu succes extrem și cu rezultate înalte. Nu numai copiii sunt martori ai succesului de la părinți, bunici și alți membri ai familiei, ci și de la semenii din jurul lor. Ca atare, copiii din familii bogate simt adesea o cantitate imensă de presiune pentru a suprarealiza. Chiar și în cazurile în care nu au fost puse așteptări asupra lor, ei simt adesea că, dacă nu obțin succesul academic sau în eforturile extracurriculare, vor fi un eșec și poate chiar vor pierde dragostea părinților lor. Astfel de presiuni pot provoca anxietate, tristețe, stimă de sine scăzută și alte astfel de probleme foarte corelate cu abuzul de substanțe.

 

Accesul la fonduri

Copiii crescuți în familii bogate au acces la multi bani, uneori la nesfârșit. Ei cresc ducând vieți privilegiate, obținând întotdeauna ceea ce își doresc. Banii s-ar putea să nu cumpere fericirea, dar cu siguranță pot cumpăra un timp bun. Copiii bogați pot cumpăra droguri scumpe, cantități mari de alcool și pot organiza petreceri cu prietenii lor. Spre deosebire de copiii cu venituri mai mici care nu au bani, copiii bogați îi pot cheltui la discreția lor fără griji. Mai mulți bani, mai multe probleme (și mai mult alcool și droguri).

 

Nu merită !

Copiii înstăriți pot avea această idee că nu merită să dezvolte probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea sau depresia, deoarece au la dispoziție tot. Din păcate, știm că problemele legate de sănătatea mintală și dependența sunt probleme pe care banii nu le pot rezolva, dar este posibil ca copiii să nu le vadă așa. Acest tip de perspectivă le poate exacerba sentimentul de stima de sine scăzută, stima de sine scăzută, imaginea de sine slabă și problemele generale de sănătate mintală și abuzul de substanțe.

 

Părinți absenți!

Copiii bogați pot crește cu părinți care au locuri de muncă de conducere la nivel înalt și duc o viață ocupată și călătoresc adesea pentru afaceri și plăcere. Ca atare, copiii din familiile bogate pot fi crescuți de bone și au mai puține interacțiuni cu părinții lor. Absența părinților provoacă de obicei niveluri mai ridicate de anxietate, depresie și alte efecte asupra sănătății mintale asupra copiilor. În plus, lipsa supravegherii părinților creează un mediu în care copiii pot fi mai predispuși și mai capabili să se implice în consumul și abuzul de substanțe.

Consumul de substanțe este foarte apreciat de copiii cu bani multi, în timp ce poate să nu pară atractiv în rândul copiilor care provin din familii cu venituri mai mici. Furnizarea de droguri și alcool la petreceri creează acceptare socială, la fel ca și posibilitatea de a consuma cantități mari de droguri și alcool sau de a fi cunoscut ca cineva care are în mod obișnuit substanțe în posesia lor. Grupurile de colegi dintre copiii bogați susțin în mod activ consumul de substanțe și creează popularitate în cercul lor.

 

Lipsa de prietenie

Zilele sunt intens programate cu activități extracurriculare, lăsând puțin loc pentru timpul liber și angajamentul social. Aceste activități extracurriculare provoacă adesea mai multă presiune asupra copiilor pentru performanță (pentru a câștiga) și, de asemenea, invită la critici (de la antrenori sau colegi de echipă, de exemplu). Copiii bogați sunt adesea și competitivi, simțind mereu nevoia să câștige sau să obțină o poziție în școala lor, invitând ulterior competiția între colegii lor și făcând mai dificilă construirea de prietenii. Câștigurile cuiva sunt pierderile altuia. Lipsa de intimitate socială și de prietenie și izolarea emoțională ulterioară este strâns corelată cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia și abuzul de substanțe.

 

De ce abuzul de substanțe poate fi exacerbat în rândul copiilor bogați?

Banii pot împiedica copiii să se confrunte cu consecințe și să atingă fundul. În timp ce majoritatea copiilor se pot confrunta cu consecințe imediate pentru consumul lor de substanțe, copiii bogați pot fi capabili să-și cumpere calea de ieșire. Copiii bogați sunt mult mai puțin probabil să se confrunte cu consecințe juridice grave decât ar putea face un copil să-și schimbe comportamentul.

 

Mai ușor de acoperit

Copiii bogati pot fi capabili să-și ascundă mai ușor dependența. Atunci când copiii bogați pot părea „ca stare superioară”, ei pot fi capabili să-și ascundă mai ușor consumul de substanțe. În plus, dacă se descurcă bine din punct de vedere în activități extracurriculare, părinții lor ar putea să nu vadă consumul de substanțe ca pe o problemă sau pot simți că doar „trec printr-o fază” și vor „depăși”.

 

Cu ce bariere se confruntă copiii bogați în calea tratamentului?

Preocupări de confidențialitate

Copiii bogați și familiile lor pot fi cunoscuți în comunitățile lor sau mai larg în întreaga lume. Părinții familiilor importante se pot teme de preocupările legate de confidențialitate atunci când își trimit copilul la o dezintoxicare pentru droguri sau alcool. Pur și simplu expunerea numelui de familie al copilului îl poate plasa pe cel al părintelui într-o poziție compromițătoare. Din cauza unor astfel de temeri, părinții pot fi rezistenți în a-i oferii copilului ajutorul de care are nevoie.

 

Percepţie

Copiii bogati se pot teme de modul în care sunt percepuți. Oamenii consideră în mod obișnuit copiii bogați ca fiind răsfățați și, prin urmare, copiii bogați pot avea ideea că oamenii nu vor fi capabili să empatizeze cu ei sau să fie plini de compasiune față de ei. Ei pot avea idei preconcepute false că nimeni nu îi va înțelege și că nu există ajutor disponibil pentru ei.

 

Lipsă de încredere

Copiii bogați pot crește într-o familie a secretului și pot avea dificultăți în a fi deschiși și vulnerabili într-un cadru terapeutic. Persoanele bogate se pot lupta pentru a construi relații sănătoase, stabile, care se bazează pe încredere. Este posibil să nu aibă încredere în cei din afară și să fie suspicioși cu privire la motivele oamenilor. Uneori poate fi o provocare să construiești o relație terapeutică sănătoasă cu indivizi care au aceste tipuri de credințe insuflate în ei.

 

Ce să fac dacă copilul meu are o dependență ?

Este important ca persoanele care îngrijesc copiii bogati să fie conștienți de faptul că dependența și problemele de sănătate mintală nu discriminează și că aceștia pot fi la fel sau chiar mai predispuși să sufere de astfel de probleme. Mai mult, nu ajungeți la concluzia că aceasta este doar o fază, deoarece dependența este de natură progresivă și majoritatea persoanelor care dezvoltă dependențe severe încep să consume droguri și alcool de la o vârstă fragedă.

 

 

 

Dacă vă este teamă de preocupările legate de confidențialitate, sa știți că există specialiști în dependență și clinici de dependență extrem de private care se adresează acestei populații. Nu permiteți preocupărilor legate de încredere sau de confidențialitate să vă descurajeze să primiți ajutor, fie că este pentru dvs., copilul dumneavoastră sau un alt membru al familiei.

 

Pentru îndrumări cu privire la diferitele tipuri de ajutor pentru dependență disponibile pentru dvs. sau persoana iubită, vă rugăm să ne contactati.

 

Credit foto: Antidrog AMA / Jurnal Antidrog

Sursă:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0hL2Ha9f17SxkHGcBd6M5AUZkEgiaWWgiSJJPQbTXmEknHsGCqwkrvoDxDnn6N7oml&id=100083318193531

Taguri: educațieSocial
Articolul anterior

Nou ajutor de minimis pentru fermierii mici și mijlocii! Pentru ce se dau banii!

Articolul următor

ANITP a primit vizita unei delegații din partea Poliției Naționale din Polonia Polska Policja

Citiți și alte știri

Diagnosticata cu leucemie la doar 10 ani, Laura are nevoie de ajutorul tuturor pentru a putea spera ca va învinge boala nemiloasă care o macină
Social

Diagnosticata cu leucemie la doar 10 ani, Laura are nevoie de ajutorul tuturor pentru a putea spera ca va învinge boala nemiloasă care o macină

09/12/2023
O fetita de doar 2 ani diagnosticata cu o boala rara care ii afecteaza organele vitale are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea spera la o viata normala
Social

O fetita de doar 2 ani diagnosticata cu o boala rara care ii afecteaza organele vitale are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea spera la o viata normala

05/12/2023
Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează o campanie de Crăciun în sprijinul mamelor aflate în dificultate
Social

Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează o campanie de Crăciun în sprijinul mamelor aflate în dificultate

04/12/2023
Protopopiatul Iași II inițiază o campanie social‑filantropică pentru 150 de copii
Social

Protopopiatul Iași II inițiază o campanie social‑filantropică pentru 150 de copii

30/11/2023
Ministerul Educației lansează apelul „Dezvoltarea platformei de evaluare și realizarea de conținut digital”
Educație

Ministerul Educației lansează apelul „Dezvoltarea platformei de evaluare și realizarea de conținut digital”

29/11/2023
Apel umanitar: o voluntară din cadrul Pro Vita Iași, Ioana Dumitrașcu, are nevoie de ajutor
Social

Apel umanitar: o voluntară din cadrul Pro Vita Iași, Ioana Dumitrașcu, are nevoie de ajutor

28/11/2023
Articolul următor
ANITP a primit vizita unei delegații din partea Poliției Naționale din Polonia Polska Policja

ANITP a primit vizita unei delegații din partea Poliției Naționale din Polonia Polska Policja

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top știri

Comandor (r) Ștefan Popa: Armata și Biserica – repere fundamentale ale societății românești

Comandor (r) Ștefan Popa: Armata și Biserica – repere fundamentale ale societății românești

3 luni in urmă
Attila Mihai Nagy: „Trebuie să ai o minte mereu în așteptarea sufletului”

Meditatiile unui secui – Duhul creativ al comunitatii

6 luni in urmă
I.P.J. Botoșani: „PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ ȘI UZ DE FALS”

I.P.J. Botoșani: „PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ ȘI UZ DE FALS”

6 luni in urmă

Cerealele ucrainiene sunt motiv de scandal. Bagă fermierii români în datorii și faliment

3 luni in urmă

Categorii

  • Anunțuri
  • Cultură
  • Diverse
  • Editorial
  • Educație
  • Interviuri
  • Opinii
  • Religie
  • Sănătate
  • Social
  • Știri
  • Știri din Botoșani
  • Știri naționale

Libertatea omului este partea divina din el

Urmăriți-ne pe rețelele sociale:

Ultimele știri

  • Când omul nu ştie şi nu-şi ştie ignoranţa!
  • În Dorohoi, o femeie, în vârstă de 69 de ani, și-a pierdut viața în urma unui incendiu
  • DOUĂ ADOLESCENTE S-AU SINUCIS ÎN VALEA JIULUI. AU SĂRIT DE LA 20 DE METRI ÎNĂLȚIME. UNA DINTRE ELE ȘI-A SUNAT MAMA ÎNAINTE DE A FACE GESTUL

Categorii

  • Anunțuri
  • Cultură
  • Diverse
  • Editorial
  • Educație
  • Interviuri
  • Opinii
  • Religie
  • Sănătate
  • Social
  • Știri
  • Știri din Botoșani
  • Știri naționale

Informații utile

  • Termeni și condiții
  • Politică de confidențialitate
  • Politica de cookies
  • Publicitate
  • Donatii
  • Contact
  • Publicitate
  • Contact

© Mesagerul de Nord - Ziar online cu știri din România.

logo mesagerul de nord

Libertatea omului este partea divină din el

Niciun rezultat
Vedeți toate rezultatele
  • Știri
    • Știri din Botoșani
    • Știri naționale
  • Educație
  • Sănătate
  • Cultură
  • Religie
  • Social
  • Diverse
  • Opinii
  • Editorial
  • Anunțuri
  • Publicitate
DONAȚII

© Mesagerul de Nord - Ziar online cu știri din România.

Acest site web folosește cookie-uri. Continuând să utilizați acest site, vă dați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Vizitați Politica noastră de cookie-uri.