Din câte observ, cererea lui Popescu de anulare a alegerilor este făcută peste termen, deci va fi respinsă ca tardivă. Doar cererea lui Terheș va fi luată în discuție.
Deși se referă și la Georgescu, iar nu numai la Lasconi, cererea lui Terheș este integral centrată pe neregulile comise de USR în ziua alegerilor, deci de neregulile comise în favoare lui Lasconi. Terheș spune că cele 2400 de voturi care au departajat-o pe Lasconi de Ciolacu puteau fi obținute pentru că USR a continuat ilegal campania în ziua alegerilor.
(Este real ce susține Terheș, dar atunci ar fi trebuit să facă cerere de anulare a scrutinului Ciolacu, iar nu Terheș – de aceea acțiunea lui Terheș este lipsită de interes).
Or, dacă Lasconi ar pica sub radarul CCR, iar nu Georgescu (în acțiunea sa, Terheș nu îi reproșează nimic lui Georgescu), atunci asta chiar ar fi de râsul curcilor*. Nu știu cum ar primi vestea cei care acum protestează în piață contra lui Georgescu și pentru Lasconi …
Mai grav e altceva – înțeleg că CCR a amânat cauza pentru 2 decemvrie, în așteptarea deciziei CSAT de azi și a „probelor” de la serviciile secrete.
Dacă CCR va anula alegerile din 24 noiembrie pe baza acestor „probe”, înseamnă că România va fi devenit, de jure, stat polițienesc – sekuristic. Bine, era deja așa, de facto, dar de luni CCR ar putea pune și de jure ștampila respectivă pe fruntea Statului român. Ceea ce ne va pune pe noi, ca țară, într-o situație deosebit de „fericită” în cadrul UE, NATO, ONU, OCDE etc.
Notă importantă
S-a mai încercat anularea alegerilor în anul 2009, când cu „prostănacul” și „Mihaela, dragostea mea”, alegeri care ni l-au lăsat pe cap încă 5 ani pe Petrov, alias Băsescu. CCR a zis atunci că frauda la alegeri nu se confundă cu fraudarea alegerilor. Frauda, care este o faptă penală sau contravențională, se probează individual, în fața organelor de cercetare penală sau de constatare a contravenției. Fraudarea alegerilor trebuie să fie probată prin fapte și comportamente atât de extinse și de grave încât să fie de natură a falsifica voința întregului electorat, iar nu doar a unor alegători din una sau mai multe secții ori localități. De exemplu, furtul comis de USR și Armand la alegerile locale din 2020, la sectorul I București, ar fi fost fraudă electorală, dar instanțele au zis că e vorba doar de simple fraude la vot, Clotilde rămânând pe ne-merit timp de 4 ani primar …
*Orice intervenție a organelor de stat, a serviciilor, a ong – urilor militante, a televiziunilor năimite, în alegerile făcute de popor, prin anularea unui scrutin electoral de asemenea importanță în democrație, este anti-democratică și subminează statul de drept; nu are importanță numele; Lasconi sau Georgescu trebuie să câștige sau să piardă prin vot, iar nu prin mașinațiuni judiciare.