Printre altele, pentru a discuta despre alegeri.
Iată o parte din cele spuse, în redactarea presei de Constanța:
“Avocatul Gheorghe Piperea a declarat azi, într-o conferință de presă ținută la Constanța, că guvernul spune că nu are bani pentru pensii sau pentru majorarea alocațiilor pentru copii, în condițiile în care statul are 7 milioane de euro pentru renovarea unei case unde s-ar muta președintele Iohannis după ce își termină mandatul. Mai mult, statul alocă 60 de milioane de euro pentru renovarea Vilei Lac 1, folosită pentru protocol.
[…] nu contează cine se mută în vila despre care se discută de mai bine de o săptămână, ci contează faptul că statul are bani pentru a-i aloca renovării unei astfel de clădiri, în condițiile în care ni se predică austeritatea.
Gheorghe Piperea a mai atras atenția cu privire la măsura impozitării cu 70% a veniturilor nedeclarate, spunând că victimele acesteia vor fi tot oamenii simpli, nicidecum companiile multinaționale care declară cheltuieli foarte mari pentru a nu plăti impozite, practicând evaziunea sub numele de optimizare fiscală.
El spune că, de pildă, românii care au lucrat în afara granițelor și care au fost plătiți fără să poată demonstra că au fost fiscalizați de alt stat, vor fi vânați de autorități. Piperea dă exemplul unei femei care a lucrat în Italia și care este pusă să plătească impozit de către statul român pentru că nu a putut demonstra cum a câștigat banii atunci când a lucrat ca badantă. […] el a făcut legătura și cu recenta afirmație a ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, care a anunțat că inspectorii ANAF vor putea să poarte arme, o măsură care ar putea fi folosită, în opinia sa, tot împotriva oamenilor simpli, ca intimidare.
Avocatul Piperea a mai adus în discuție și activitatea anonimilor europarlamentari români actuali care, cu excepția notabilă a lui Cristian Terheș, nu lucrează în interesul României și nu fac nimic atunci când reglementările Uniunii Europene nu sunt benefice pentru țara noastră. El spune că la nivelul UE există un mecanism prin care parlamentele naționale se pot opune unor reglementări a căror aplicare ar provoca probleme în România, însă acestea nu sunt niciodată folosite”.