duminică, decembrie 10, 2023

Libertatea omului este partea divină din el

Solstițiul de vară

0
SHAREURI
15
VIZUALIZĂRI

 

Denumirea de solstiţiu (“Soarele stă”) este dată de faptul că, la data respectivă, are loc schimbarea gradientului mişcării Soarelui în raport cu declinaţiile acestuia. Crepusculul are durata maximă din an, iar la latitudinile ridicate, crepusculul se prelungeşte toată noaptea, locuitorii regiunilor respective fiind martorii frumoaselor “nopţi albe”, conform www.astro-urseanu.ro.

Solstiţiul reprezintă cele două momente ale anului când Soarele se află la cea mai mare sau la cea mai mică înălţime faţă de ecuator, potrivit Agerpres. Pământul execută atât o mişcare anuală de revoluţie în jurul Soarelui, cât şi o mişcare diurnă de rotaţie în jurul axei polilor tereştri. Axa polilor Pământului nu este constant perpendiculară pe planul orbitei Pământului. Datorită acestui fenomen, cele două emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal în decurs de un an, fapt ce generează la latitudinile medii inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor.

 

Credit foto: astro-urseanu.ro

*Sursă: https://www.edupedu.ro/solstitiul-de-vara-2023-vara-astronomica-incepe-astazi-la-ora-18-perioada-de-lumina-zilnica-va-fi-din-ce-in-ce-mai-mica-timp-de-6-luni/?fbclid=IwAR3YNm01zvrlgoLU__zHINgeXRWdeEk3P1yuO6bZj3PXSim_XfDbaJFcTAk

 

 

Citiți și alte știri

Articolul următor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top știri

Categorii